ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 25-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρόγραμμα εκδρομής
1η ημέρα
(Θεσσαλονίκη – Προύσα)
Αναχώρηση από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 21:30. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων περίπου στις 03:00. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη.

2η ημέρα
(Προύσα)
Στη συνέχεια μέσω Κεσσάνης φθάνουμε στην Καλλίπολη όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε τα Στενά του Ελλήσποντου φθάνοντας στην Ασιατική όχθη των Στενών στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Πανόρμου, Μιχαλίτσι και άφιξη στην Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του Όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα περιηγηθούμε στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και θα καταλήξουμε στην αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια και τα μεταξωτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα
(Προύσα – Εσκί Σεχίρ – Άγκυρα - Καππαδοκία)
Πρωινό και αναχώρηση για Καππαδοκία. Μέσω Εσκί Σεχίρ και Γορδίου (σημερινό POLATLI) φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Μετά από μια σύντομη περιήγηση της πόλης συνεχίζουμε μέσω Αλμυράς Λίμνης, Αρχιλαίδας, Νεάπολης και άφιξη στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα
(Καππαδοκία)
Πρωινό και αναχώρηση με το λεωφορείο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με μια από τις υπόγειες Πόλεις, της Μαλακοπής . Είναι χτισμένη σχεδόν 85 μέτρα κάτω από τη γη. Η επίσκεψη μιας υπόγειας Πόλης είναι ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Καππαδοκίας καθώς οι υπόγειες Πόλεις έχουν 7-8 πατώματα και συνδέονται μεταξύ τους με στοές υπόσκαφτες στο ηφαιστειογενές πέτρωμα και αποτελούσαν καταφύγιο κατά τη διάρκεια των επιδρομών. Εδώ θα δούμε την Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων που χτίστηκε τον 9ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νότια περιοχή της Καππαδοκίας με το Φαράγγι του Περιστρέματος όπου υπάρχουν πολλά λαφξεμένα παρεκκλήσια και ασκητάρια με τη μοναδική φυσική ομορφιά. Ακολούθως συνεχίζουμε για την Καρβάλη όπου θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζινού απ’ όπου και θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα Πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νάσης, την Καισάρεια. Άφιξη στην Πόλη των Μαυσωλείων που είναι χτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την χιονισμένη Πυραμίδα του Ερζιγκιζ του αρχαίου βουνού Αργαίου του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική αγορά. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση με παραδοσιακούς ρυθμούς της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα
(Καππαδοκία)
Πρωινό και αναχώρηση για μια προαιρετική συμμετοχή στη ξακουστή καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη, μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη Βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας με πρώτο σταθμό την Κοιλάδα του Καράματος. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευμένες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων και άλλων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Πασαμπάγ όπου θα συναντήσουμε τις περίφημες νεραϊδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στον Αλή ή αλλιώς Κόκκινο Ποταμό με τελικό προορισμό την κωμόπολη Άβανο. Η Πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επόμενη μας στάση είναι το Ουτσχισαρ, το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα των περιστεριών. Ακολούθως συνεχίζουμε για τη Σίνασο, μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Αναχώρηση για Προκόπι όπου και θα περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Εκεί θα δοθεί ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Το βράδυ προαιρετική επίσκεψη για να παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα
(Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη)
Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Περνώντας περιφερειακά της Άγκυρας – Μπολού – Νικομήδειας, άφιξη στην πανέμορφη Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ και τον πεζόδρομο της Ιστικλάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα
(Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο λεωφορείο για αναχώρηση.  Κατά τις 10.00 αναχωρούμε για Ελλάδα ενώ το μεσημέρι θα κάνουμε στάση στη Ραιδεστό για φαγητό. Στη συνέχεια διερχόμαστε το τελωνείο των Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.


Περιλαμβάνει
Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από την πόλη σας μετ’ επιστροφής και όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (1 στην Προύσα, 3 στο Προκόπι & 1 στην Κωνσταντινούπολη)
4 βραδινά γεύματα στα ξενοδοχεία μας στην Προύσα και στο Προκόπι
Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator)
Δεν περιλαμβάνει
Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Show με Δερβίσηδες με κόστος στα 20€ το άτομο (διάρκεια 1 ώρα)
Βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία με κόστος στα 200€ το άτομο (διάρκεια 1 ώρα και το κάθε αερόστατο χωράει έως 20 άτομα)
Τούρκικη βραδιά με ζωντανή μουσική και Χανουμάκια με κόστος στα 25€ το άτομο (απεριόριστο ποτό ή κρασί & φρουτοσαλάτα)
Rapid test που απαιτούνται για την είσοδο στην Τουρκία αλλά και για την επιστροφή στην Ελλάδα (εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ)

Σημειώσεις
Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα ουσιώδες
Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία
Τα παιδιά κάτω των 18 ετών τα οποία δεν ταξιδεύουν και με τους 2 γονείς τους οφείλουν να έχουν μαζί τους εξουσιοδότηση συγκατάθεσης από το γονέα ο οποίος δεν ταξιδεύει μαζί του. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να το φροντίσει ο ίδιος ο γονέας να το παραλάβει πηγαίνοντας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του είτε μπορεί να το εκδώσει ηλεκτρονικά μέσω από το gov.gr
Τα παιδιά έως 12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου εφόσον συνοδεύονται με 2 ενήλικες και διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο
Για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό χρειάζεται η έκδοση του Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid το οποίο μπορείτε να εκδώσετε στην επίσημη ιστοσελίδα https://eudcc.gov.gr/start/ . Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί σε όσους συντρέχουν 1 από τις κάτωθι περιπτώσεις:
– Πιστοποιητικό εμβολιασμού (αρκεί να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός έως και 14 μέρες πριν την αναχώρηση)
– Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εφόσον έχετε νοσήσει και έχει καταχωρηθεί το θετικό τεστ στον ΑΜΚΑ σας)
– PCR test  το οποίο να έχει γίνει έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής (είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε σε νοσοκομείο)
– Rapid test το οποίο να έχει γίνει έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής (είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε σε νοσοκομείο)
Για την επιστροφή μας στην Ελλάδα χρειάζεται η συμπλήρωση της φόρμας PLF (passenger locator form) στην επίσημη ιστοσελίδα https://travel.gov.gr/#/