ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 1/3-7/3

Καππαδοκία 1/3-7/3
290€/ΆΤΟΜΟ σε δίκλινο με ημιδιατροφή
+100€ σε μονόκλινο 

Πρόγραμμα εκδρομής
•1η ημέρα
(Θεσσαλονίκη – Προύσα)

Αναχώρηση από την πόλη μας. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων περίπου στις 03:00. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη.
•2η ημέρα
(Προύσα)

Στη συνέχεια μέσω Κεσσάνης φθάνουμε στην Καλλίπολη όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε τα Στενά του Ελλήσποντου φθάνοντας στην Ασιατική όχθη των Στενών στη Λάμψακο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Πανόρμου, Μιχαλίτσι και άφιξη στην Προύσα όπου είναι χτισμένη στις πλαγιές του Όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Θα περιηγηθούμε στο μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και θα καταλήξουμε στην αγορά της Προύσας που φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια και τα μεταξωτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
•3η ημέρα
(Προύσα – Εσκί Σεχίρ – Καππαδοκία)

Πρωινό και αναχώρηση για Καππαδοκία. Μέσω Εσκί Σεχίρ και Γορδίου (σημερινό POLATLI), φτάνουμε στην Αλμυρά Λίμνη. Έπειτα, διαμέσου Αρχιλαίδας και Νεάπολης, άφιξη στην Καππαδοκία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.
•4η ημέρα
(Καππαδοκία)

Πρωινό και αναχώρηση με το λεωφορείο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με μια από τις υπόγειες Πόλεις, της Μαλακοπής . Είναι χτισμένη σχεδόν 85 μέτρα κάτω από τη γη. Η επίσκεψη μιας υπόγειας Πόλης είναι ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Καππαδοκίας καθώς οι υπόγειες Πόλεις έχουν 7-8 πατώματα και συνδέονται μεταξύ τους με στοές υπόσκαφτες στο ηφαιστειογενές πέτρωμα και αποτελούσαν καταφύγιο κατά τη διάρκεια των επιδρομών. Εδώ θα δούμε την Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων που χτίστηκε τον 9ο αιώνα. Άφιξη στην Πόλη των Μαυσωλείων που είναι χτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την χιονισμένη Πυραμίδα του Ερζιγκιζ του αρχαίου βουνού Αργαίου του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική αγορά. Επιστροφή, δείπνο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση με παραδοσιακούς ρυθμούς της Ανατολής. Διανυκτέρευση.
•5η ημέρα
(Καππαδοκία)

Πρωινό και αναχώρηση για μια προαιρετική συμμετοχή στην ξακουστή καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη, μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στη Βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας με πρώτο σταθμό την Κοιλάδα του Καράματος. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευμένες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων και άλλων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Πασαμπάγ όπου θα συναντήσουμε τις περίφημες νεραϊδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στον Αλή ή αλλιώς Κόκκινο Ποταμό με τελικό προορισμό την κωμόπολη Άβανο. Η Πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επόμενη μας στάση είναι το Ουτσχισαρ, το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα των περιστεριών. Ακολούθως συνεχίζουμε για τη Σίνασο, μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκεί θα δοθεί ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Το βράδυ προαιρετική επίσκεψη για να παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

•6η ημέρα
(Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη)

Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Περνώντας περιφερειακά της Άγκυρας – Μπολού – Νικομήδειας, άφιξη στην πανέμορφη Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ και τον πεζόδρομο της Ιστικλάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

•7η ημέρα
(Κωνσταντινούπολη - Ελλάδα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο λεωφορείο για αναχώρηση.  Προαιρετικά, μπορούμε να κάνουμε τη μαγευτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, με κόστος 15€ το άτομο. Αναχωρούμε για Ελλάδα ενώ το μεσημέρι θα κάνουμε στάση στη Ραιδεστό για φαγητό. Στη συνέχεια διερχόμαστε το τελωνείο των Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
 
Πληροφορίες:
Περιλαμβάνει
Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από την πόλη σας μετ’ επιστροφής και όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (1 στην Προύσα, 3 στο Kαΐσέρι & 1 στην Κωνσταντινούπολη)
4 βραδινά γεύματα στα ξενοδοχεία μας στην Προύσα και στο Kαΐσέρι
Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης (tour operator)
Δεν περιλαμβάνει
Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Show με Δερβίσηδες με κόστος στα 25€ το άτομο (διάρκεια 1 ώρα)
Βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία με κόστος στα 200€ το άτομο (διάρκεια 1 ώρα και το κάθε αερόστατο χωράει έως 20 άτομα)
Τούρκικη βραδιά με ζωντανή μουσική και Χανουμάκια με κόστος στα 25€ το άτομο (απεριόριστο ποτό ή κρασί & φρουτοσαλάτα)
Rapid test που απαιτούνται για την είσοδο στην Τουρκία αλλά και για την επιστροφή στην Ελλάδα (εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ)
Διαδικασία κράτησης / τρόποι πληρωμής
Για να κρατήσετε θέσεις πρέπει να μας στείλετε τα ονοματεπώνυμά σας με λατινικούς χαρακτήρες (όπως αναγράφονται στα ταξιδιωτικά σας έγγραφα).
Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσετε από τα γραφεία μας ή να μας καταθέσετε μια προκαταβολή από 50€ το άτομο σε τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου. Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

•Με μετρητά στο γραφείο 
Υπεραστικός Σταθμός ΚΤΕΛ Κοζάνης Πτωχοκομείου 6 
ή στα κατά τόπους πρακτορεία του ΚΤΕΛ Κοζάνης (Βελβεντό-Εράτυρα-Νεάπολη-Σέρβια- Σιάτιστα-Τσοτύλι) 
•E-BANKING
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ- NATIONAL BANK OF GREECE
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΙΒΑΝ: GR370 110 377 00000 377 470 375 80
SWIFT CODE (BIC): ETHNGRAA


Πολιτική ακύρωσης
Οι ταξιδιωτικές συνθήκες για όλο το 2022 είναι ιδιαίτερες λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 και το πρακτορείο μας σας παρέχει τις εξής υπηρεσίες για να κάνετε τις κρατήσεις σας χωρίς άγχος:

Δωρεάν ακύρωση της εκδρομής μέχρι 7 μέρες πριν την αναχώρηση για οποιοδήποτε λόγο (δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών)
Επιστροφή 100% των χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το πρακτορείο μας λόγω ανωτέρας βίας ή τυχόν νέων ταξιδιωτικών περιορισμών που μπορεί να επιβληθούν σε κάποια χώρα που ταξιδεύουμε
Δυνατότητα μεταφοράς της κράτησης σε επόμενη ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθείτε θετικοί στον covid-19 ακόμα και 1 μέρα πριν την αναχώρηση
Σημειώσεις
Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα ουσιώδες
Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία
Τα παιδιά κάτω των 18 ετών τα οποία δεν ταξιδεύουν και με τους 2 γονείς τους οφείλουν να έχουν μαζί τους εξουσιοδότηση συγκατάθεσης από το γονέα ο οποίος δεν ταξιδεύει μαζί του. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να το φροντίσει ο ίδιος ο γονέας να το παραλάβει πηγαίνοντας σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητά του είτε μπορεί να το εκδώσει ηλεκτρονικά μέσω από το gov.gr
Τα παιδιά έως 12 ετών έχουν έκπτωση 25% στη συνολική τιμή του πακέτου εφόσον συνοδεύονται με 2 ενήλικες και διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο
Για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό χρειάζεται η έκδοση του Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid το οποίο μπορείτε να εκδώσετε στην επίσημη ιστοσελίδα https://eudcc.gov.gr/start/ . Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί σε όσους συντρέχουν 1 από τις κάτωθι περιπτώσεις:
– Πιστοποιητικό εμβολιασμού (αρκεί να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός έως και 14 μέρες πριν την αναχώρηση)
– Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εφόσον έχετε νοσήσει και έχει καταχωρηθεί το θετικό τεστ στον ΑΜΚΑ σας)
– PCR test  το οποίο να έχει γίνει έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής (είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε σε νοσοκομείο)
– Rapid test το οποίο να έχει γίνει έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής (είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε σε νοσοκομείο)
Για την επιστροφή μας στην Ελλάδα χρειάζεται η συμπλήρωση της φόρμας PLF (passenger locator form) στην επίσημη ιστοσελίδα https://travel.gov.gr/#/


TRAVEL FOR YOU ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ 6  ΤΚ 50132 6940461114  2461036033 6981994599 travelforyou@hotmail.gr